top of page
Krigsseileren_Kristoffer_hjemmeside.jpg
hjemmesiden_KRITIKKER.png
TT_dato_cast_edited.png

Et storslått drama som forteller historien om de over
30.000 norske krigsseilerne og deres familiers skjebne
under og etter andre verdenskrig. 

Vi følger sjømannen Alfred, gift med Cecilia og nybakt trebarnsfar fra Bergen. Når andre verdenskrig bryter ut er han og barndomskameraten Sigbjørn på jobb på et handelsskip midt ute i Atlanterhavet. De blir tvunget til å fortsette å seile i fronten av en krig de ikke har bedt om, i sivil og uten våpen.

Krigsseileren_KristofferJoner_Mark Cassar_MerFilm_edited.jpg
Krigsseileren_KristofferJoner_Roxana Reiss_MerFilm_edited.jpg

Alfred og Sigbjørn kjemper for å overleve i en nedadgående spiral av vold og død, hvor tyske ubåter når som helst kan angripe skipet som er lastet med materiell som er nødvendig for de alliertes krigsinnsats. Krigsseilerne har ett mål: Å overleve – for å komme hjem.

Hjemme i Bergen strever Cecilia med å klare seg og å ta vare på de tre barna i et okkupert land.

Men hvordan fortsetter man livet og relasjoner når man har vært adskilt i mange dramatiske krigsår? Kan sårene leges og gro?

Krigsseileren_IneMarieWilmann_StianServoss_MerFilm_edited.jpg

REGISSØR OG MANUSFORFATTER GUNNAR VIKENE OM FILMEN:  "KRIGSSEILEREN er laget for å gi nærhet til krigsseilernes innsats og hvilket offer de og deres familier gjorde under andre verdenskrig. Det er nødvendig for å sette i perspektiv den uretten krigsseilerne ble utsatt for etter krigen. Filmen er ment som et minnesmerke over 30.000 norske krigsseilere"

Dato_regi_logo.png
bottom of page